jueves, agosto 23, 2007

Receta Nº 2 Brenza Guisada con Arbeyos y tomate

Güei torno a les recetes, esta foi la cena d'ayeri ya de güei tamién :

Brenza Guisada con Arbeyos y tomate


Ingredientes : (Pa dos persones)

        • 350 Gramos de Brenza pa guisar
        • 1 cebolla
        • 2 Tomates
        • 2 l.lates d'arbeyos
        • Oliu
        • Sal
        • Un vasin de vinu blancu
Preparación :

Curtiamos la cebolla abondo pequeno, chamos nuna pota un bon chorru d'oliu ya calecemoslo a fueu mediu, chamos la cebolla y baxamos un pelin el fuéu, dexamos que se vaya faciendo ya soltiando'l so xugu.

Cuandu la cebela tea cuasi apuntu de tar chamos la brenza curtiada'n trozos, vamos moviendolo to xunto pa que nun se mos apiegue, cuandu viamos que la brenza ya nun se mos va apiegar, dexamos que entame a cocer to xunto col xugu que foi soltiando la cebolla, dexamoslo 15 minutinos a fueu non mui forte. Demientres vamos trociando los tomates en cachinos de tamañu mediu.

Una vegada pasen esos 15 minutos chamos el tomate tociau, ya entamamos a aurricar un minutin, cuandu viamos qu'el tomate entama a soltar xugu tamién, atapamoslo y dexamos que siga cociendo to xunto otros 10/15 minutinos.

L.luéu d'esto chamos los arbeyos y'l vasin pequenu de vinu, tornamos a aurricar un minutin pa que s'ameste too, tornamos a atapar, y dexamos cociendo. Amestamos dacuandu ya dexamos de cocer cuandu la carne tea al nuesu gustu, en principiu con otro 15 minutos comu masimu sedrien abondo.

Aparte de too esto, hai que chay sal, esto dexolo al gustu de caún, ya que ye algo mui personal, yo comu nun soy mui salerosu, hai del.les vegaes que fasta escaezco de char.

Qu'aproveche a toos ya Xintar.

Engüeyamonos nos chigres ... ya sabeis comu davezu!!!

No hay comentarios: